TBMM Başkanı Şentop Açıklaması

Kars, Ardahan, Iğdır Tanıtım Günleri’nde konuşan Türkiye Nazik Ulus Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, “Çizik boylarımızda benzeri terör devleti kurulması üzere hazırlıklara göz yummayacağımızı bilinmesini istiyorum” dedi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Başkent Millet Bahçesi’nde düzenlenen Kars, Ardahan, Iğdır Lansman Günleri’nin açılışına katıldı. Açılışta konuşan TBMM Başkanı Şentop, Küçük Asya’nun birçok medeniyetin izini taşıdığını belirterek, “Rum maceramızın ser yerleri olan, bir nice Türk durmaksızın ocak sahipliği işleyen Serhat illerimiz, aynı zamanda Türkiye’mizin yer şanlı jeopolitik merkezleridir. Kars, Ardahan ve Iğdır aşıklık geleneğini, putrel ve sözün çok mülevven folklorun membaıdır” diye niteleyerek konuştu.

“Bizim ölçümüz milletimizin istekleri, menfaatleri ve ihtiyaçlarıdır”

Kavim olmanın bağlantı kalkmak olduğunu dile getiren Şentop, “Bizler gelişigüzel üretecek, birlikte kazanacak ve Türkiye’yi bilcümle bu arada büyüteceğiz. Bizim en nazik gücümüz, güvencemiz baş başa vermemiz, gelişigüzel ayrımsız yöne bakmamızdır. Birliğimizden, dayanışmamızdan düşmanlarımızın tasalı olduklarını biliyoruz. Bizim ölçümüz milletimizin istekleri, menfaatleri ve ihtiyaçlarıdır. Vatanımızın bütünlüğüne, milletimizin birliğine kastedenlere ise müstelzim cevabı kişi seçtiğimiz yöntemlerle seçkin ant veriyoruz” ifadelerini kullandı.

“Hat boylarımızda tıpkısı yıldırı devleti kurulması için hazırlıklara göz yummayacağımızı bilinmesini istiyorum”

Şentop, şöyle bitmeme etti:

” İstanbul’u kana bulaştırmak talip hainleri önceki yakalayarak karşılık verdik. Onlara komut veren terör unsurlarına birlikte özlük anladıkları dilden gereken cevabı verdik. Hat boylarımızda bize başlamak için vesile kollayanlara hangi devletin himayesinde olurlarsa olsunlar ayn açtırmayacağımızı, yiğit askerlerimizin gerçekleştirdiği Pençe-Tığ Operasyonu’yla tıpkı yol elan gösterdik. Cumhurbaşkanımızın birlikte vurguladığı kabilinden, DAEŞ yıldırı örgütünün varlığını kulp ederek tahril boylarımızda benzeri yıldırı devleti kurulması için hazırlıklara ayn yummayacağımızın bilinmesini bir kat elan istiyorum.” – ANKARA

Share: