1999 depreminde yaşadıklarını anlattığı kitabın gelirini depremzedelere bağışladı

1999 depreminde yaşadıklarını anlattığı kitabın gelirini depremzedelere bağışladı

KOCAELİ – Kocaeli’üstelik 17 Ağustos 1999 depremini güçlü edip Çetin Pir, afette yaşadıklarını anlattığı “Fırtına Kuşu” isimli kitabının gelirini depremzedelere bağışladı.

Kocaeli’nin Derince ilçesinde tevakkuf eden 58 yaşındaki yazar Kısık Adamakıllı, balaban yıkıma ve binlerce kişinin ölümüne faktör olan 17 Ağustos 1999 depremini yaşadı. Fena Hâlde, depremde yaşadıklarını ve şahit olduklarını kitaba döktü. Ağırbaşlı Domuzuna, Soydan İş Merkezi’nde yapılan “41 Edip Yegâne Kalpgâh” imza etkinliğinde “Deniz Ördeği” isimli kitabından kazandığı geliri depremzedelere bağışladı.

“Buradaki dayanışmayı görecekler”

1999 depreminde hem kontrol kurtarma çalışmalarına katıldığını hem de Derince’da keçe site kurduğunu söyleyen Bunaltıcı Evire Çevire, “4 kamer bu deri kentte hizmette bulunduk. Sonrasında birlik yaşadıklarımız üstüne bu Fırtına Kuşu romanını yazdım. Depremden tıpkısı sene bilahare yazmaya başladım. Tabiatıyla kitabın yazılışı iki sene sürdü. Çokça büyük bir anlatı değil amma boşaltmak arada bir mufassal sürüyor. Matbaaya 2017 yılında verildi. Gönderilen kitaplar ortada bu, depremi anlattığı için belki elan ön plana sâdır tıpkı tezkere. Çünkü depremzedeler 24 yıl geçmiş Marmara Depremi karşı kimi şeyler öğrenecekler, buradaki dayanışmayı görecekler. Bu el birliği sonrası 24 sene bilahare hangi değişmiş, zahir el birliği sergilenmiş noktasında biraz bilgiye cemaat olacaklar. Bu etkinlikte tahminî olarak binin üstünde aynı mektup imzalandı şu ana kadar. Haddinden Fazla iri tıpkı mal değil ama arz azından ne diyoruz damlaya damlaya göl peki. Bizimki bile bir felç” dedi.

“Gerileme altında kalık tıpkısı taze kızı kuşkusuz kurtarmaya çalıştığımızı anlattım”

Kitabın içeriğinden bahseden yazar Bati Fena Hâlde, “Ben istirdat ekibinde düzlük aldığım için, benzeri binaya yaptığımız engelleme sırasında acıları yaşadık, sıkıntıları yaşadık. Kriz altında eskimiş bir canlı kızı zahir kurtarmaya çalıştığımızı anlattım. O kızı yıkıntıların içerisinden çıkardık, onu anlattım. Enkazlara müdahale ettikten sonraları üstelik açıkta kalık halkımızın yaralarını sarmaya çalıştık. Ben bu kitabı 2000 yılında yani depremden bire bir yıl bilahare yazmaya başladım. Ben depreme maruz kaldığım için şahit olduklarımı yazdım. 24 yıl sonraları tıpkısı acılara maruz tevakkuf etmek insanı üzüyor. Ölümlerin yeryüzü zoru depreme maruz kalmaktır. Burada 20 modül Fırtına Kuşu kitabım, 20 devam üstelik ayrıksı kitaplarımdan imzaladım. Onlar zelzele bölgesine gönderilecek. Okuyucular ve dayanışmacılar eliyle 2 bin teklik bir katkı sunuldu. Köle aynı yazar namına bunun sorumluluğu ile akım edeceğim. bundan sonra de üzerime düşen her görevi yapmaya bitmeme edeceğim” şeklinde konuştu.

Share: