ADIYAMAN’DAN 30 ÜLKEYE İHRACAT HEDEFİ

Endüstri ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, bazen programlara akmak üzere bulunduğu Adıyaman’ın Besni ilçesinde Mega Polietilen firmasının açım törenine katıldı. Polietilen köpük üretimi gerçekleştiren firma, 30 ülkeye ihracat hedefliyor. Mega Polietilen Yönetim Kurulu Başkanı Gidiş Özhan açılışta yaptığı açıklamada, ‘Adıyaman’bile 135 bin metre kare alanı kullanarak 46 bin dekarını üretime tıpkısı sene içerisinde hazır arkaç getirdik. Mevcutta 400 personelimizi istihdam ediyoruz. Hedeflerimiz içerisinde bin personel çıkabilmek ve daha ötesine aksetmek’ diye konuştu.

Gerçekleşen programa Sanayi ve Uygulayım Bilimi Bakanı Mustafa Varank, AK Fırka Adıyaman Milletvekilleri Halil İbrahim Fırat, Fatih Yerey, Yakup Taş, Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, Adıyaman Şehremini Süleyman Kılınç, Mega Polietilen Yönetim Kurulu Başkanı Çizi Özhan, gurur müdürleri ve pres çalışanları katıldı.

Uran ve Uygulayım Bilimi Bakanı Mustafa Varank, Besni ilçesinde Mega Polietilen’in açılışını gerçekleştirdi. Türkiye’ye ayar katan herkesin yanında olduklarını anlatım fail Bakan Varank şunları kaydetti:

“Mega polietilen şirketinin burada yaptığı eksiksiz yatırımları tığ isteklendirme sistemimiz kapsamında destekledik, desteklemeye bitmeme ediyoruz. Şu anda firmamızın Bakanlığımızdan aldığı 3 ayrı motivasyon belgesi bulunuyor. Bu belgelerle kendilerine tığ koca avantajlar sağlıyoruz. Güvenli olun biz bu destekleri hiçbir ant ayrımsız maliyet olarak de görmüyoruz. Zira bunun kabilinden yatırımlar hoppadak bu firmamız için değil, burada verdiğimiz bilcümle heveslendirme belgeleriyle hayata geçirilen yatırımlar sağladığı istihdam yaptığı istihsal ve dış satım göz önünde bulundurulduğunda verdiğimiz destekleri sonuna büyüklüğünde hak ediyorlar, helali kılıklı olsun.”

Mega Polietilen Yönetim Kurulu Başkanı Hâl Özhan açıklamasında, ‘2005 yılından bu yana kimya sektöründe hareketlilik gösteren aynı firmayız. 2018 yılında yurt dışından almış olduğumuz mankafa dönüşleri kullanarak oluşum sektörüne yatırım yapmaya karar verdik. 2020 yılından yapmış olduğumuz ticarette kendimize sığmayıp Adıyaman’bile 135 bin metre kare alanı kullanarak 46 bin dekarını üretime bir yıl içerisinde hazır hale getirdik. Mevcutta 400 personelimizi istihdam ediyoruz. Hedeflerimiz içerisinde bin personel çıkabilmek ve elan ötesine yansımak. İşletmemizde ipliği alıp kumaş haline getiriyoruz daha sonradan boya bunun peşi sıra konfeksiyon yani sonuncu ürünü öz işletmemiz içerisinde tamamlanıp çıksın istiyoruz. Bütün nitelik ve kontrolün bize ilişik olduğu bizim arama edebileceğimiz ayrımsız dizge geliştirmeye çalışıyoruz. Sürdürülebilirlik politikasına akla yatkın şekilde kurulum aşamasında bunu ayn önüne alarak entegrasyonu buna bakarak geliştirdik zira yolumuz uzun. Bizim hedeflerimiz ferdî değil. Sosyal yararı göz uğrunda bulunduruyoruz. Bunun amacıyla bir aşama ilerisini fikren hareket ediyoruz. Şu anda amade şekilde dış satım yapmaktayız amma hedeflerimizde 30 ülkeye ihracat yapabilmek var. Krizleri yönetebilmeyi yetenek haline getirmeye çalışıyoruz. Daha hangi yapabiliriz ve henüz ne katabilirizin peşindeyiz. . Peçe kumaşlarımızla pandemi döneminde bunu yöneterek birçok şirketin önüne geçmeyi başardık’ dedi.



Share: