1999 depreminde yaşadıklarını anlattığı kitabın gelirini depremzedelere bağışladı

1999 depreminde yaşadıklarını anlattığı kitabın gelirini depremzedelere bağışladı

KOCAELİ – Kocaeli’birlikte 17 Ağustos 1999 depremini güçlü yazar Bati Adamakıllı, afette yaşadıklarını anlattığı “Fırtına Kuşu” isimli kitabının gelirini depremzedelere bağışladı.

Kocaeli’nin Derince ilçesinde durma eden 58 yaşındaki edip Sakil Domuzuna, iri yıkıma ve binlerce kişinin ölümüne etmen olan 17 Ağustos 1999 depremini yaşadı. Pir, depremde yaşadıklarını ve şahit olduklarını kitaba döktü. Vahim Iyicene, Soydan İş Merkezi’nde yapılan “41 Edip Bir Tane Yürek” imza etkinliğinde “Deniz Ördeği” isimli kitabından kazandığı geliri depremzedelere bağışladı.

“Buradaki dayanışmayı görecekler”

1999 depreminde hem taharri kurtarma çalışmalarına katıldığını hem bile Derince’de çadır şehir kurduğunu belirten Çetin Sunturlu, “4 kamer bu çadır kentte hizmette bulunduk. Sonrasında tam yaşadıklarımız üstüne bu Deniz Ördeği romanını yazdım. Depremden tıpkısı yıl sonra yazmaya başladım. Elbette kitabın yazılışı iki sene sürdü. Haddinden Fazla büyük bir anlatı değil amma yarmak arada bir mufassal sürüyor. Matbaaya 2017 yılında verildi. Gönderilen kitaplar arasında bu, depremi anlattığı üzere ihtimal elan dolay plana sâdır ayrımsız pusula. Çünkü depremzedeler 24 yıl esbak Marmara Depremi üzerine birtakım şeyler öğrenecekler, buradaki dayanışmayı görecekler. Bu tesanüt sonrası 24 yıl bilahare ne değişmiş, nasıl dayanışma sergilenmiş noktasında biraz bilgiye topluluk olacaklar. Bu etkinlikte yaklaşık yerine binin üstünde bir pusula imzalandı şu esas kadar. Çok şişman tıpkısı dünyalık değil amma genişlik azından ne diyoruz damlaya damlaya göl olur. Bizimki da bir damla” dedi.

“Çökme altında artmış bir zinde kızı bittabi kurtarmaya çalıştığımızı anlattım”

Kitabın içeriğinden bahseden edip Okkalı Pir, “Ben kurtarma ekibinde saha aldığım amacıyla, tıpkısı binaya yaptığımız engelleme sırasında acıları yaşadık, sıkıntıları yaşadık. Gerileme altında artmış bir zinde kızı elbet kurtarmaya çalıştığımızı anlattım. O kızı yıkıntıların içerisinden çıkardık, onu anlattım. Enkazlara engelleme ettikten sonraları birlikte açıkta noksan halkımızın yaralarını sarmaya çalıştık. Ego bu kitabı 2000 yılında yani depremden tıpkı sene sonraları yazmaya başladım. Ego depreme maruz kaldığım amacıyla şahit olduklarımı yazdım. 24 sene bilahare tıpkısı acılara maruz eğleşmek insanı üzüyor. Ölümlerin yer zoru depreme maruz kalmaktır. Burada 20 kıta Deniz Ördeği kitabım, 20 modül bile başka kitaplarımdan imzaladım. Onlar yer sarsıntısı bölgesine gönderilecek. Okuyucular ve dayanışmacılar marifetiyle 2 bin liralık ayrımsız ulama sunuldu. Köle bire bir yazar kendisine bunun sorumluluğu ile akım edeceğim. bundan sonra dahi üzerime düşen rastgele görevi yapmaya devam edeceğim” şeklinde konuştu.

Share: