Bursa Uludağ Üniversitesi, TÜYAFED ile işbirliği protokolü imzaladı

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) ile Türkiye Yazılımcılar Federasyonu (TÜYAFED) arasında, iş dünyasının kâm ettiği nitelikli personelin yetiştirilmesi ve istihdam desteğinin sağlanması üzere işbirliği protokolü imzalandı.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, protokolle amme, hür teşebbüs, sanayi ve sivil toplum kuruluşları işbirliğinde öğrencilere eskimemiş beceri ve yetkinliklerin kazandırılması hedefleniyor.

Protokol, ayrımsız zamanda Ustalık Ulum Çığır Yüksekokulunda eğitim gören öğrencilere eskimemiş uygulama dersi ve staj imkanlarının sağlanmasının da önünü açacak.

BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, imza töreninde, yapılan işbirliğinin kendilerini serencam adım bahtiyar ettiğini söyledi.

Bilişim, yazılım ve teknoloji alanlarında üniversitenin son yıllarda bati mesafeler aldığına meni eden Kılavuz Kaptan, şunları kaydetti:

“Serencam 1 yılda 11, fariza süremiz zarfında bile 31 girişimciye dolay göl ayağı yerine TÜBİTAK’tan 450 bin teklik hibe almalarını sağladık. Mecmu girişimci sayımız 60’ı buldu. Bu anlamda üniversitemizin gelişimi bitmeme ediyor. Yazılım konusuna balaban benzeri önem veriyoruz. Bugün imzalayacağımız protokolün peşi sıra birlikte yürüteceğimiz icraat vesilesiyle inşallah yeni girişimcilere dolay kıç olacağız. İşbirliği ve destekleri için TÜYAFED yönetimine teşekkür ediyor, protokolün hayırlar getirmesini diliyoruz.”

TÜYAFED Genel Başkanı Mustafa Çalış ise federasyon kendisine evvel yıllarını geride bıraktıklarını aktardı.

Eğitim ve ihracat konularına ciddiyet verdiklerinin altını çizen Çalış, şu ifadeleri kullandı:

“Bu anlamda ‘Kod Bankası’ ve ‘Kod Stok’ isimleriyle arsıulusal projeler başlattık. Doğu, Güneydoğu Anadolu ilkin tevessül etmek amacıyla Türkiye’nin tamam üniversite gençliğini ayrımsız araya getiren özel benzeri projeye start verdik. Öğrencilerimizin bedel ayrımsız şekilde eğitim almasına ve yazılım alanında kendilerini geliştirmelerine komütatör kalkışmak istiyoruz. Şimdiye kadar 42 ülke ile sözleşme yaptık. 50 bin ihracatçının bulunduğu açık şümullü tıpkısı dizin hazırlığını üstelik sürdürüyoruz. Şirketlere yönelik dış satım, üniversitelere yönelik ise akademik çalışmaları havi projeler üretiyoruz. Bursa Uludağ Üniversitemiz ile dahi bu kapsamda zer bire bir işbirliği yapacağız. Tören Düzeni amacıyla bilcümle üniversite yöneticilerine teşekkür ediyoruz.”

Share: