30 Ağustos Muay Thai Galası adeta nefesleri kesti

Kocaeli’nin Darıca ilçesinde planlı Muay Thai galasında istekli sporcuların müsabakaları adeta nefesleri kesti.

Kocaeli’nin Darıca ilçesi Muay Thai gala müsabakalarına sülale sahipliği yaptı. Darıca Belediyesi ve Muay Thai Federasyonu Kocaeli İl Temsilciliği ortaklığında gerçekleşen etkinlikte Kocaeli, İstanbul, Bursa, Sakarya ve Düzce tevessül etmek için 5 ilden katılan 24 elit sportmen, Darıca sahilinde bulunan amfiteatr tiyatroda kurulan ringde kozlarını paylaştı. Müsabakalarda galip mevrut sporculara ödülleri tören düzeni üyeleri marifetiyle verildi. Vatandaşların aheste bağ gösterdiği Muay Thai karşılaşmaları zaman kesti.

Emre Kaan Kanar: “Vatandaşların desteği baya benzeri büyüktü”

Evinde olduğu için mücadeleye iri bir coşkuyla sâdır ve izleyicilerden balaban destek gören Darıca Belediyesi Eğitim ve Spor Kulübü sporcusu Emre Kaan Kanar, “Yaklaşık 10 yıldır dövüş sporlarıyla uğraşıyorum. Zaman bile Darıca’üstelik haddinden fazla sunturlu bire bir müsabaka düzenlendi. Darıca’nın sporcusu olarak ego dövüştüm. Haddinden Fazla iyice aynı geceydi. Vatandaşların desteği büyüktü. Bunun sebebi yıllardır Darıca’ya bu spor anlamında hizmet vermiş olmamız. Darıca sporcusu olarak el üzerinde tutulan biriyim Allah’a şükür. Buraya çıktığım devir çok heyecanlanıyorum. Çünkü bura öz evimiz. ‘Acaba maçı kaybeder miyim?’ diye niteleyerek düşünüyorum, o kadar izleyici bizi izliyor. Bire Bir tedirginlikle çıkıyoruz doğrusu amma galibiyet olunca çok adamakıllı oluyor. Heveskâr kendisine toplam 10 maçım vardı, bunların 8’ini kazanmıştım, 3 kere rakiplerimi nakavt etmiştim. Bu birlikte 11. müsabakamız oldu. Galibiyet sayısını 9’a çıkardım. İnşallah bunların devamı gelecek” dedi.

Hüsamettin Ergül: “Amfi seyretme bir nice organizasyona familya sahipliği yaptı”

Darıca Belediyesi Terbiye ve Spor Kulübü Başkanı Hüsamettin Ergül ise, “2 sene geçmiş yapmıştık biz Muay Thai organizasyonunu. Haddinden Fazla balaban teveccüh gördü. Muay Thai, Tayland’a başmaklık tıpkı spor. Ama Türkiye’de çok koskocaman. Bizim de Darıca Belediyesi kendisine Muay Thai branşında Emre kabil bir nice sporcularımız var. Zaman 2’üstelik 2 yaptık. Kayran çok amelî. Burada tığ mümasil tarihte yumruk oyunu müsabakaları üstelik düzenlemek istiyoruz. Darıca insanı alelade sporu seviyor. Amfi tiyatro bir nice organizasyona familya sahipliği yaptı amma haricen gelen, bu spora heves vermiş insanlar bile çokça bahtiyar. O yüzden böyle bire bir organizasyona eş sahipliği yaptığımız için tığ üstelik mutluyuz” diye niteleyerek konuştu. – KOCAELİ

Share: