Kült İşleri Başkanı Erbaş, Konya’da Hafızlık İcazet Töreni’nde konuştu

Kült İşleri Başkanı Uca Erbaş, “Gönlüm lazım ki camilerimizin mihrapları, minberi ve kürsüleri hafızlarla süslensin. İmam dil cambazı liselerimizin sınıflarında koruyan öğretmenlerimiz olsun. İlahiyat fakültelerimizin kürsülerinde saklayan doçentlerimiz, profesörlerimiz öğüt versin.” dedi.

Erbaş, Karatay Spor ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Mustafa Büyükkaplan Koruyan Proje Ortaokulu ve Lisesi’nde 750 Hafızın İcazet Terk Töreni’nde, Kur’an-ı Ahi’i öğrenmenin ve ezberlemenin sunma şanlı amacının onu gitmek olduğunu söyledi.

“Kur’an’ı hıfzederek zihnimizi, kalbimizi aydınlattık”

Kur’an-ı Cömert’i öğrenmedeki hedefin insanları karanlıktan aydınlığa hissetmek olduğunu vurgulayan Erbaş, “Kur’an’ı hıfzederek zihnimizi, kalbimizi aydınlattık. Işıklı haline geldi adeta. Demin hayatımıza ameliye ederek, ömrümüzün sonuna büyüklüğünde, onu diğer insanlar birlikte ondan daha çok yararlanma etsinler, karanlıktan, cehaletten kurtulsunlar. Rabbimizin emirleri doğrultusunda yaşasınlar, nehiylerinden uzak dursunlar diyerek büyük tıpkısı mücadelenin içerisine gireceğiz.” diyerek konuştu.

Erbaş, hafızların görevinin İslam’ın davetçileri olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

“Zira hafızlar namına elçi varisi olmayı yer haddinden fazla doğruluk fail kardeşlerimizsiniz. Hafızlar, Elçi Efendimizin hesabına getirmiş olduğu bu vazifeleri, omuzlarına güç almış kişilerdir. Birer tanık adına, müjdeci, uyaran, çağrıcı, tebliğci ve kılavuz kaptan kendisine İslam’ı bütün insanlığı aydınlatmak için birer ferdi olacağız, neferi olacağız. Gönlüm istiyor ki eğitiminizi tamamladıktan sonradan hangi üniversiteyi bitirirseniz bitiriniz, hangi alanda olursanız olun Kur’an-ı Koçak’den istifade edeceksiniz inşallah. Gönlüm lüzum kim camilerimizin mihrapları, minberi ve kürsüleri hafızlarla süslensin. İmam hatip liselerimizin sınıflarında hafız öğretmenlerimiz olsun. İlahiyat fakültelerimizin kürsülerinde saklayan doçentlerimiz, profesörlerimiz öğüt versin. Gönlüm istiyor ki üniversitelerde akademisyenlerden, koruyan tabiplerimiz, mühendislerimiz ve öğretmenlerimiz olsun. Ülkemizin değme durumunda, temas alanında sizlere ihtiyaç var. Sizler çok önemlisiniz, çok değerlisiniz. Yüce olduğunuzu tek ahit aklınızdan çıkarmayınız.”

İlim Ifşa Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan birlikte ülkenin dört bir birlikte imam hatip ortaokulu ile hafız yetiştirme projesinin başarıyla devam ettiğini aktardı.

Oğlu Ömer Tayyip’in birlikte proje kapsamında hafızlık yaptığını anımsatan Erdoğan, “Bu hafızlarımız demincek liselerde eğitimine bitmeme ediyor. Yakın zamanda da üniversiteye geçecekler. Aynı vatandaşımız, kardeşimiz delege sevgisiyle yetişirse, Cenabıhak sevgisini hissederek aynı gününü elan geçirirse tıpkı öğrencimiz, canlı kardeşimiz hayatında Kur’an-ı Cömert ile kesiksiz ve mıhlı alışveriş kurmayı başarır, onun mesajını anlamaya mücahede gösterirse bu topluluk ve ülke elbette ki daha adamakıllı benzeri mevki ve sosyete olur. Tabii bu büyüklük ve ulus dünyaya henüz fazla hizmet kıymet, elan çok iyilikleri ve güzellikleri yayar. Dünyanın buna ihtiyacı var.” diye niteleyerek konuştu.

Erdoğan, proje kapsamında hafızlık işleyen öğrencilerin, akademik başarılarının üstelik arka düzeyde olduğuna işaret ederek, “Ecnebi açar eğitimleri de imtihan başarıları de arka düzeyde. Robotik Deneyap Atölyeleri’nden tutun TÜBİTAK ve TEKNOFEST projelerinde başarıları var. Beklenti ediyorum kim milletimiz bu çocukların hangi yaptığını, ne yolda gittiğini elan degaje kapsamlı elan akilane anlasınlar kim bundan sonra vatandaşımız, hayırseverimiz, insanımız bu projelere bu okullara bu gençlere cemaat çıksın.” dedi.

Erbaş ve Erdoğan ile programa katılan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Vali Vahdettin Özkan, Milli Yetişek Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, Büyükşehir Şehremini Maksat İbrahim Altay, DOĞRU Tümen Konya Mebus Tahir Akyürek, Orhan Yiğitlik, Gülay Samancı, Selman Özboyacı, SELIM Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı hafızlarla fotoğraf çektirdi.

Share: