BUÜ ile Türkiye Madeni Eşya Sanatkarları Federasyonu elektrikli araçlar alanında işbirliği yapacak

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) ile Türkiye Madeni Kayıt Sanatkarları Federasyonu arasında hibrit ve elektrikli vesait alanında Ar-Ge ve teknolojik çalışmaların yürütülmesi için tören düzeni imzalandı.

Rektörlükten yapılan açıklamaya göre, BUÜ, melez ve elektrikli araçlar konusunda Ar-Ge, teknoloji ve yetenek geliştirmek, kalifiye âdem kaynağı bakmak ve bu kapsamda sürdürülebilir çözümler üretebilmek hedefiyle Türkiye Madeni Eşya Sanatkarları Federasyonu ile işbirliği yapacak. Bu kapsamda hazırlanan protokole Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz Gemisi ve Federasyon Başkan Vekili Mustafa Geç imza attı.

İmza töreninde konuşan Rektör Öncül, selen, ayrıntı ve bilginin seslenme edeceği alanların oluşturulması ve bu doğrultuda kullanılmasının büyük bire bir ehemmiyet taşıdığını rapor etti.

Yapılan işbirliğinin, bu birikimin hayata geçirilmesi anlamını taşıdığını nâkil Kılavuz, şunları kaydetti:

“Otomotiv sektörü şişman aynı dönüşüm ve değişimden geçiyor. Elektrikli ve hibrit açkı teknolojileri herhangi bir güzeşte periyot hisse senedi kaydediyor. Üniversite yerine bizler birlikte bu dönüşüme yakından izlem ediyor ve yakından ilgileniyoruz. Bu anlamda Ustalık Ulum Çığır Yüksekokulu’muz ve Gemlik Asım Kocabıyık Patika Yüksekokulu’muzda Hibrit ve Elektrikli Komütatör Teknolojileri Programlarını hayata geçirdik. Ülkemizin gururu olan Togg elan yollara çıkmadan önce, tığ bu konuda beceri servis desteği verecek nitelikli personeli çıkışlı etmiş olduk. İşbirliğimizin haddinden fazla tatlıca sonuçlara dil olacağına yürekten inanıyorum. İlgi ve destekleri için federasyon yöneticilerine teşekkürname ediyoruz.”

Mustafa Geç ise yaklaşık 180 bin esnafa hizmet eden benzeri federasyon olduklarını ve üyeleri arasında otomotiv sektörünü temsil fail yüzlerce esnaf bulunduğunu belirtti.

Federasyonlarında 33 patika dalı bulunduğunu, ağırlığını ise otomotiv sektöründe bakım veren işletmelerin oluşturduğunu bildiren Geç, şu ifadeleri kullandı:

“Daha Çok günümüzün konusu elektrikli araçlar. Bu konuda bizler de ülkemize ve sektöre ulama sağlamak istiyoruz. Bunun arz akılcı yolunun birlikte üniversitelerle işbirliği yarmak olduğunu biliyoruz. Bursa Uludağ Üniversitesi ile aynı protokol imza etmek ve bu doğrultuda projeler geliştirmeyi akıllıca bulduk. Türkiye genelindeki tamam esnaf arkadaşlarımıza değerli hocalarımızın önderliğinde bu konuyu izah etmek ve bütün alay malay elimizi taşın altına buyurmak istiyoruz. Geleceğin sektörüne bire bir nebze olsun katkımız olursa, kendimizi bahtiyar hissedeceğiz. Misyonumuzu hesabına getirmiş olacağız. Üniversitemizin dahi bu isteğimizi akseptans etmesi ve bizlerle protokol imzalamasından çevre mutluluk duyuyoruz. İşbirliğimizin aldatıcı olmasını diliyoruz.”

İmza töreninde, Maharet Ulum Patika Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Karahan, federasyon temsilcileri, okul yönetimi ve akademisyenler hazır bulundu.

Share: