Gülizar Biçer Kişmiri: “Türkiye Yüzyılı’ Söylemiyle, Organize Kötülüğü Meşrulaştıran Vaatlerle Yola Çıkanların Hesapları Tutmayacak”

CHP Umumi Komutan Yardımcısı Gülizar Biçer Kara, 29 Teşrinievvel Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla; “Cumhuriyete kastedenler, Atatürk prensip ve devrimlerinden duyduğu rahatsızlığı söylemlerine vuran görgülü cahiller, bulundukları makamların hakkını veremeyenler, emanete ihanet edenler, Cumhuriyetin kazanımlarını bulunmayan sayan zihniyetler bilmelidir ki ne güçleri hangi aksiyon birlikleri hangi dahi şuursuz cesaretleri demokratik, laik bir ülfet devleti olan Türkiye Cumhuriyeti çatısı altında mutlak ve eşit yurttaşlar kendisine yaşamamıza bariyer olamayacak. ‘Türkiye Yüzyılı’ söylemiyle, birleştirme kötülüğü meşrulaştıran vaatlerle yola çıkanların hesapları tutmayacak” mesajını yayınladı.

CHP Genel Başbuğ Yardımcısı ve Denizli Saylav Gülizar Biçer Yağız, 29 Ilk Teşrin Cumhuriyet Bayramı zımnında, mukayyet bir nabız yayınladı. Karaca’nın açıklaması şöyle:

“29 Ilk Teşrin Cumhuriyet Bayramı; 29 Ilk Teşrin onur ve alım günümüz… Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkeleri ışığında Cumhuriyetin aydınlattığı yolda, kanı ve bilim temelinde modern ve demokratik Türkiye için mücadelemizi sürdürüyoruz. Cumhuriyetin kazanımlarına, Atatürk öge ve devrimlerine erbap çıkan milyonlarca Cumhuriyet Altını sevdalısı namına Cumhuriyetimizin 2. yüzyılına Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırmış olarak gireceğimizin sözünü veriyoruz.

“KÜLTÜRLÜ CAHİLLER…”

Cumhuriyete kastedenler, Atatürk ilke ve devrimlerinden duyduğu rahatsızlığı söylemlerine vuran entelektüel cühela, bulundukları makamların hakkını veremeyenler, emanete ihanet edenler, Cumhuriyetin kazanımlarını yok sayan zihniyetler bilmelidir kim ne güçleri hangi hareket birlikleri hangi birlikte şuursuz cesaretleri demokratik, laik benzeri ülfet devleti olan Türkiye Cumhuriyeti çatısı altında müstakil ve bedel yurttaşlar yerine yaşamamıza bariyer olamayacak. ‘Türkiye Yüzyılı’ söylemiyle, birleştirme kötülüğü meşrulaştıran vaatlerle yola çıkanların hesapları tutmayacak. Bu ülkenin entelektüel yüzleri, genciyle yaşlısıyla kadınıyla erkeğiyle zahir aynı Halas Mücadelesi’nden kuşkusuz zaferle çıktıysa onların mirasına cemaat sâdır bizler üstelik Kuvayı Milliye ruhuyla Türkiye Cumhuriyeti’ni sürgit yaşatacağız.

Kimsesizlerin kimsesi olan Cumhuriyet, yurtta ve cihanda sulhun tesisi üzere hepimize görev ve sorumluluklar yüklemektedir. Kutuplaşma ve kamplaşmayı rastgele güzeşte ahit derinleştiren ayrımsız açık oturum iktidarın hamlelerine, girişimlerine boğaz vermeyeceğiz. Sosyal barışı kasılma edecek inançlı ve kararlı yurttaşlar namına hakikat demokrasiyi benzer kılacağız. Ana adalet ve hürriyetlere kastedilen ibret günlerin içinden üreterek, dayanışarak, yan yana durarak, ilkelerimizden ödün vermeden geçecek, aydın günleri bütün birlikte karşılayacağız.

Cumhuriyet Altını 99 yıldır anne doğruluk ve özgürlüklerin, kurumlu ayrımsız yaşamı beher yurttaş amacıyla türlü kılmanın, çekinmezlik ve varlık süresince bire bir arada yaşamanın, mecmu bağımsızlığın teminatıdır. Cumhuriyetin ilanının 99. yıl dönümünü kutluyor, Şişman Önder Mustafa Eksiksizlik Atatürk ve silah arkadaşlarını, canlarını bu uğurda feda fail tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi gönül borcu ve şükranla anıyorum. Cumhuriyet Altını Bayramımız mutlu olsun…”

Share: