Hastalığının haddinden fazla sevdiği mesleğine engel olmasından korkuyor

Hastalığının haddinden fazla sevdiği mesleğine bariyer olmasından korkuyor

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde hemşirelik bölümü okuyan Fatma Biçici, hastalığının haddinden fazla sevdiği mesleği yapmasına bariyer olma ihtimali bulunsa dahi tamlık risklerine karşın eğitimini sürdürmekte azimli

SİVAS – Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde hemşirelik bölümü okuyan Fatma Biçici, hastalığının çokça sevdiği mesleği yapmasına bariyer olma ihtimali bulunsa birlikte parçalanmamış risklerine rağmen eğitimini sürdürmekte azimli.

Kestirmece 11 sene evvel sara tanısı konan ve o günden bu güne yilbik hastalığıyla hayat dolu Fatma Biçici, hastalığı engel olsa birlikte hayali olan hemşirelik mesleğinden vazgeçmiyor. Sivas Cumhuriyet Altını Üniversitesi Keyif Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümünde yetişek ahzetmek amacıyla Kahramanmaraş’tan Sivas’a gelen Biçici, hastalığının haddinden fazla sevdiği hemşirelik mesleğine engel olmasından korkuyor. Biçici hastalığı zımnında hemşire olamamaktan korksa de eğitimini sürdürmekte azimli. Vazgeçmeyerek hemşire atılmak için iri tıpkısı ceht gösteriyor.

Tutarak hastalarının yüzde 50 ihtimalle hemşirelik mesleğini yapabildiğini belirten Biçici, “Sara hastalığının hemşirelik mesleğine bariyer olma ihtimali var, masa başı çalışabilirim belki ama onu de göze alıyorum. Ego bu mesleği masa başı üstelik olsa yapacağım ve bu yüzden mutluyum. Ömrümü versem dahi benim üzere sunma domuzuna patika. Ailemin da bana nazik desteği var, tek vazgeçmiyoruz hemşirelik mesleğinden” dedi.

Hastalığının mesleğini yapmasına engel olma ihtimali var

Fatma Biçici, epilepsi hastalığının hemşirelik mesleğine engel olma ihtimalinin olduğunu belirterek “Sivas’a hemşirelik ihata etmek için geldim. Ben tutarak olduğumu 11 sene ilk öğrendim, 11 yıldır bu hastalıkla beraber yaşıyorum. Önceleri hayatımı kısıtlıyordum amma okumaya heveslendim ve hiç bırakmadım okumayı. Sara hastalığıyla yaşamayı öğrendim. Çığır olarak hemşireliği hep benimsiyordum. Hastalığım yüzünden yılım uzadı amma bırakmıyorum okumayı. Ego yıllarımı harcadım amma hasatlığımı bire bir bariyer kendisine görmüyorum düpedüz. Tutarık hastalığının hemşirelik mesleğine engel olma ihtimali var, masa başı çalışabilirim belki ama onu bile hücre alıyorum. Ben bu mesleği masa başı da olsa yapacağım ve bu yüzden mutluyum. Ömrümü versem bile benim üzere sunma evire çevire çığır. Ailemin da bana şişman desteği var, on paralık vazgeçmiyoruz hemşirelik mesleğinden. Mutluyum düpedüz, hayatta engeller türlü amma bunlar aşılamayan engeller değil. Benim ameliyat olma şansım yok ama ilaçlarımı kullanarak bu hastalığı toparlayabilirim” diye konuştu.

Yüzde 50 ihtimal olsa de vazgeçmiyor

Biçici açıklamasında, “Ben hastalığımı öğrendiğimde çok zordu. Ortaöğretim yılımda çok biberli durumlar dahi yaşadım, dışlanmışlık hissi birlikte yaşadım. Ego bilcümle enerjik bire bir meslek istiyordum ve hemşireliği seçtim. Olamama ihtimalini öğrendiğimde bir tereddüt düştü amma vazgeçmedim. Ben bu hastalığı 9’uncu sınıfın 2’inci döneminde öğrendim. Hemşireliği yapma ihtimalim yüzde 50 ve ben bunun üzere çalışıyorum. Ego aynı öğün yol geçirdim. Bu yol sonucu tıpkısı hafta hastanede bulunmak yerinde kaldım. Bu süreçte derslerim ve stajlarım vardı. Geçirdiğim posta benim 2 yılıma dünyalık oldu. Ego 4 yılda bitireceğim okulu 6 yılda bitireceğim. Bu hastalık benim 2 yılıma para oldu amma gine de bu şekilde bitmeme ediyorum” ifadelerini kullandı.

Share: