ESKİŞEHİR – Şehirdeki terbiye kurumlarının işsiz malzemeleriyle köy okullarını donatıyorlar

Eskişehir’deki Turgut Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin öğrencileri, öğretmenlerin gözetiminde kentteki okulların eskiyen, aylak durumdaki malzemelerini kalın kafalı dönüştürerek kırsal mahallelerdeki eğitim kurumlarının ihtiyaçlarını karşılıyor.

Okul, uyuşturucu teknolojileri alanında anlayışsız dönüşüm kültürünü yaygınlaştırmak amacıyla 6 hoca nezaretinde 60 öğrenciyle 5 yıl evvel mücahede başlattı.

Kentteki gayrı eğitim bilimi kurumlarının eskidiği üzere kullanamadığı masa, aralık ve muhtelif materyalleri, Reisicumhur Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde düzenlenen “Muvaffakiyetsiz Atılan Projesi” kapsamında muhavvil hoca ve öğrenciler, basketbol potası, alan topu masası, uçan top direği, bibliyotek, iskemle, alaçık, çatkı, bostan takımı, idraksiz inkılap kutusu ve şamdan üretiyor.

Atık ekol malzemelerin izansız dönüştürülmesiyle oluşturulan ürünler, kırsal mahallelerdeki 30 beş ve ortaokula bedelsiz verildi.

Bostan takımı, düşüncesiz tahavvül kutusu ve şamdan üzere ara sıra mahsulat, talip çalım ve kuruluşlara da satılıyor. Okulun döner kebap sermayesi eliyle satışa sunulan ürünlerden elde edilen dirimsel ise öğrencilere harçlık oluyor.

Okul Müdürü Afiyet Küçükkör, AA muhabirine, dümbelek dönüştürdükleri sıra, masa kadar okul gereçlerinden özellikle dezavantajlı okullar için mütenevvi gereçler ürettiklerini söyledi.

Bu ürünleri toplumsal baskı projesi kapsamında bağışladıklarını tamlayan Küçükkör, “100’ün üzerinde basketbol potası, alaçık, masa tenisi, satranç masası üretilip doğrulama edildi. Özellikle Eskişehir’in rustik mahallerindeki öğrencilerin olduğu okullara bindi için bu üretimleri gerçekleştiriyoruz. Elan sonra söz konusu ürünlerin kurulumunu dahi tığ yapıyoruz.” dedi.

Küçükkör, öğrencilerin iki günde basket potası, üç günde masa tenisi masası, benzeri haftada üstelik çardak yapabildiğini rapor etti.

“Mektepli sıralarının ahşap kısımlarından bank evet üstelik alaçık üretiyoruz”

Maden Teknolojileri Düzlük Şefi Mualla Kötü ise vurdumduymaz inkılap malzemelerinden elde edilen ürünlerle öğrencilerine eğitim verirken gayrı taraftan istihsal yaptıklarını anlattı.

Okullardan kendilerine ulaştırılan idraksiz dönüştürülebilecek malzemeleri kullandıklarını dile getiren Duman, şöyle konuştu:

“Genellikle çamaşır azgını olan mektepli sıralarının mızrap kısımlarını gine kullanıyoruz. Ahşap kısımlarından öğrencilerin kullanması için bank ya dahi alaçık üretiyoruz. Dönüştürdüğümüz malzemeleri okullarımıza yeniden ulaştırıyoruz. Okullarımızın alelhusus sportif malzemelerden yararlanmalarını sağlıyoruz. Bu ürünlerin ayrımsız kısmını mevhibe kendisine yapıyoruz. Arada Sırada döner kebap sermayemiz vasıtasıyla ücretli adına yaptığımız mahsulat oluyor. Öğrenciler döner kebap sebebiyle harçlıklarını çıkarıyor.”

Share: