MHP Genel Başkanı Bahçeli, partisinin MYK ve MDK toplantısı sonrasında konuştu: (2)

MHP Genel Başkanı Çap Bahçeli, “S-300 albeni savunma sisteminin F-16 çarpışma uçaklarımıza içgüdü kilidi atması, caba ve yaptırımsız bırakılmaması müstelzim bire bir hırsızlık ve hayasızlık örneğidir.” dedi.

Bahçeli, partisinin Forma Yönetim Kurulu (MYK) ve Model Disiplin Kurulu (MDK) toplantısı sonrasında düzenlediği matbuat toplantısında, gündeme ilişik açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

Bugüne büyüklüğünde Budun İttifakı’nın bölen terörle arasına küşayiş koymadığını, hiçbir milli meselede duyarlılık göstermediğini, dayanım ve dirayet sergilemediğini tabir eden Bahçeli, Yunanistan’ın tahriklerinin ve Gökçe Vatan’daki kalıcılık mücadelesinin CHP’nin gündeminde olmadığını söyledi.

MHP Umumi Başkanı Bahçeli, şöyle bitmeme etti:

“Ayrıca buna cebin alerji duyduğu, hazım zorlukları çektiği herkesin bildiği acıklı bire bir gerçektir. Yunanistan bittabi bardağı taşırmak üzere elinden mevrut tacizleri sahnelemektedir. S-300 Albeni Savunma Sistemi’nin F-16 cenk uçaklarımıza insiyak kilidi atması, parasız ve yaptırımsız bırakılmaması müstelzim tıpkısı haydutluk ve hayasızlık örneğidir. Söz Konusu sevkitabii kilidinin NATO misyonu çerçevesinde görev yürütme fail kavga uçaklarımıza atılması üstelik meselenin benzeri eksantrik manidar boyutudur. NATO bu düşmanlıkla ilgili gereğini aceleten ayırmak zorundadır. Radar kilidi atan Yunanistan, ayaklık ve ülfet ihlali yaparak Türkiye’nin radarına girmiş, darbe menzilinin içine yuvarlanmıştır. Cümle üstelik bu tam, MEMLUK kongresinin Aut İlişkiler Komitesi Başkanının Atina’birlikte dile getirdiği, ‘Türkiye Şarki Akdeniz’de en iri tehdittir’ sözü küstahlıktır, kifayetsizliktir, kepazeliktir. Anne ciddi tehdit Yunanistan’ı askeri kök haline getirip Türkiye’ye cebe doğrultmasını kışkırtan ve bunun amacıyla askeri tahaşşüt yapan ÇAKER’dir.”

“Türkiye’nin geleceği zillete düşmeyecektir”

Bahçeli, Türkiye’nin herhangi bir nev ihtimale hep milli ağır unsurlarıyla amade olduğunu belirterek, Türkiye’nin milli bekayı ve egemenlik haklarını zedeleyecek, bozma edecek, zaafa uğratacak hiçbir dayatmaya üzeri eğmeyeceğinin altını çizdi.

“CHP Genel Başkanı ve düşkünlük ittifakı dahi bu gelişmeler karşısında siyasi pozisyonunu ve kimin yanında durduğunu netleştirmek zorundadır.” diyen Bahçeli, “Milliyetçi Cereyan Partisi diğer milli bir siyasal ittifakın, Cumhuriyet’in 100. yıl dönümünde milli iradenin müdahalesiyle, tarihin çöplüğüne atılacağına gönülden inanmaktadır. Türkiye’nin geleceği zillete düşmeyecektir. Cumhur İttifakı çok şükür bunun ivazsız güvencesidir.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin dün açıklayan bu yılın ikinci çeyreğinde yüzde 7,6 oranında büyüyerek OECD ve G20 ülkeleri beyninde genişlik efdal nema kaydeden iki ülkeden birisi olmasından iri memnuniyet duyduğunu vurgulayan Bahçeli, ekonomik inhilal ve toparlanmanın hızla ilerlediğini, büyüyen ekonomiye küçülen muhalefet partilerinin iftiralarının sökmeyeceğini vurguladı.

MHP’nin, 2023’teki Cumhurbaşkanlığı ve Saylav Umumi Seçimlerine alışılmadık tıpkısı adanmışlık ve kararlılıkla hazırlandığına belen eden Bahçeli, şöyle konuştu:

“Önümüzdeki tahminî 9 maaş sürede izleme ve gerçekleştirme edilecek stratejik hedeflerimiz ise şunlardan oluşacaktır. Vatandaşlarımızla yüz yüze kontak ve bildirişim istek seferberliği halinde yaygınlaşacak, ‘Aşama Aşama 2023’ çalışmalarımız diyar ve ilçelerimizin tamamında yapılmaya seçme gününe büyüklüğünde devam edilecektir. ‘2023’e Akla Yatkın: Aday Mahsus, Değişmeyen Net’ temalı münhal hava toplantılarımızın ilki Sivas forma tevessül etmek kanalıyla Amasya, Tokat, Çorum ve Yozgat teşkilatlarımızın ve zer vatandaşlarımızın iştirakiyle 4 Eylül Veriş günü gerçekleşecektir. Peyda gelgel toplantılarımız tespit edilmiş illerimizde küsurat aynı şevkle yapılacak, bir zamanda ihtiyaç görünen olursa mağaza toplantıları üstelik planlanacaktır. Reisicumhur adayımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. Sayın Erdoğan’ın baştan seçilmesi üzere insanüstü tıpkısı himmet sarf edilecektir. 28’inci dolaşma TBMM’de milletvekili sayısını ve siyasal desteğini genişlik çoklaştırmış Ulusalcı Cereyan Partisi’nin varlığı de stabil hedefimizdir. Bunun birlikte Cumhur İttifakı’nın TBMM’de temel değişikliğini sağlayacak kalifiye çoğunluğa ulaşması tıpkısı değişik tartışma götürmeyen hedefimizdir.”

Bahçeli, MHP’nin tuzaklara düşmeden, tahriklere kapılmadan, hareketli ve sabotajlara konfirmasyon olmadan sabırlı, itikatlı ve ilkeli şekilde mutlu mücadelesine devam edeceğinin altını çizdi.

Hiç kimseyi ayırmadan, tek kimseyi ötekileştirmeden, seçkin insanı Allah’ın kutsi tıpkısı emaneti sayarak çalışmaların kararlılıkla süreceğini rapor fail Bahçeli, “Ulusalcı Akım Partisi gönüldedir, dildedir, duadadır, fikirdedir, vazıh yarınların gözbebeğidir. Rabbimden niyazım bizleri utangaç etmemesidir. Hız bizden, tevfik Allah’tandır.” diyerek konuştu.

(Bitti)

Share: