Sonuç dakika haberi | Kocaeli İl Güvenlik Müdürü Veysal Tipioğlu’nu içli foto

Kocaeli İl Güven Müdürü Veysal Tipioğlu’nu içli foto

Bursa’nın kurtuluşunda askeri karargaha bayrağı ilk calip dedesi ve zırh arkadaşlarının fotoğrafı duygulandırdı

“Hakeza aynı dedenin torunu, evladı olmaktan bire bir defa daha çalım duydum”

KOCAELİ – Kocaeli’de gerçekleşen aynı etkinlikte İl Inanma Müdürü Veysal Tipioğlu’na manidar benzeri fotoğraf bergüzar edildi. Veysal Tipioğlu’nun dedesi Ahmet Tipioğlu’nun 1922 yılında Bursa’nın kurtuluşunda askeri karargaha bayrağı önce calip cebe arkadaşlarıyla bu arada çekildikleri rubai, duyar anlara fon oldu.

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde KAISİAD (Marmara Kars Ardahan Iğdır Sanayici ve İş Adamları Derneği) yoluyla kahvaltı programı düzenlendi. Kahvaltıya Kocaeli İl Inanma Müdürü Veysal Tipioğlu üstelik katıldı. Bursa KAISİAD Başkanı Yener Bulut eliyle Veysal Tipioğlu’na dürü edilen çerçeveletilmiş ışık duyar anlara manzara oldu. Veysal Tipioğlu’nun Halas Savaşı’nda Bursa’nın kurtuluşunda savaş eden dedesi Ahmet Tipioğlu ve silah arkadaşlarının fotoğrafı kendisine hediye edildi. Ahmet Tipioğlu’nun 11 Ilkgüz 1922’birlikte Bursa’nın kurtuluşunda o günkü şehremaneti binasına girip, askeri karargaha geçmiş bayrağı çeken ekibin içerisinde saha aldığı öğrenildi.

“Böyle bir dedenin torunu, evladı olmaktan bire bir defa elan gelgel duydum”

Çok duygulandığını ve gururlandığını tamlayan Kocaeli İl Güven Müdürü Veysal Tipioğlu, “Beni haddinden fazla mutlu edip çok anlamlı bir fotoğrafı getirdiniz. Bursa’dan mevrut muhterem hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Muazzez Türk milletinin bilcümle ailelerinin fertlerinde vatan, kavim, sancak ve yiğitlik türküleri tüter. Vatan, budun, öncü için şehadet şerbetini içen aslanların olduğu tıpkısı ülkenin evlatlarıyız. Hangi mutlu ki hakeza bire bir milletin evladı olduğuma, tıpkısı yol daha gurur duydum. Kanlarıyla ermiş bayrağımızı simge yapan, topraklarımızı vatan eden ermiş şehitlerimizi tıpkısı sefer daha huzurlarınızda yağmur ve minnetle anıyorum. Devletimizin seçkin zamandan elan fazla birliğe, beraberliğe, kardeşliğe ihtiyacı olduğunu, birbirimizi ötekileştirmeden, birbirimizi severek beraber yerine ülkeye, millete, bayrağa gitmek gerekliliğini tabir ediyorum. Kocaeli Güven Müdürlüğü de bu düsturlarla saygıdeğer Kocaelilileri güvenlik emniyetinin, fert, dünyalık ve ırz güvenliğinin sağlanması noktasında tek fedakarlıktan kaçınmadan mütemadi muazzez Kocaelililerin emrindedir. Böyle aynı dedenin dahi torunu, evladı olmaktan bir kere henüz gurur duydum. Bilcümle şehitlerimizi rahmetle anıyorum” diyerek konuştu.

Share: