Adana’da içtimai basamak umudu! Yurttaş 6 bin 356 daire için ayrıntılı kuyruklar oluşturdu

Cumhur Reisi Recep Ayıplama Erdoğan, Cumhuriyet tarihinin arz şişman içtimai göz projesinin detaylarını geçtiğimiz günlerde kamuoyuyla paylaştı. Daraç gelirli aileler için TOKİ, yegâne seferde 250 bin basamak nesir edecek.

BAŞVURU SAYISI 1 MİLYONA YAKLAŞTI

Sektör temsilcileri, mensur edilecek olan konutların yapım sektörüne bittabi bir takı oluşturacağına dair değerlendirmede bulunurken, vatandaşlar ise bu projeden kıran heyecanlandıklarını söyledi. 81 ilde vatandaşların aheste sargı gösterdiği projede şimdiye büyüklüğünde 900 binden çok müracaat yapıldı. Başvurular 31 Ekim’e kadar sürecek.

UZUN KUYRUKLAR OLUŞTU

Başvurular nedeniyle bir nice ilde bankalarda ATM’lerde ayrıntılı kuyruklar oluştu. Referans üzere gelenler ise bu projeyle familya sahibi olabilecekleri için heyecanlı olduklarını tabir ettiler. Cumhuriyet Altını tarihinin sunma iri sosyal ev projesi namına tanıtılan mesai, Adanalıları üstelik heyecanlandırdı.

6 BİNDEN FAZLA BASAMAK YAPILACAK

6.356 toplumsal konutun inşa edileceği Adana’da eşkal Seyhan-Yüreğir ve Çukurova ilçelerine 4 bin 100, Sarıçam’a 800, Yumurtalık’a 300, İmamoğlu ve Kozan’a 500’er, Tufanbeyli’ye ise 156 basamak yapılacak. Adana’nın proje kapsamında, Türkiye genelinde önce 7’birlikte olduğunu kaydeden Şarki Akdeniz İnşaat Yüklenici Birlikleri Federasyonu (DAİMFED) Başkanı Mustafa Karslıoğlu, “Bilcümle dünyada toplumsal yardımlaşma, sosyal bölük cansız durumdayken, Cumhur Reisi’mızın açıklaması, yüreğimize akarsu serpti. Çevre illerimizde Kahramanmaraş’ta 2 bin 600, Mersin’de 3 bin 300, Osmaniye’birlikte 1600, Hatay’dahi ise 4 bin 500 toplumsal konut yapılacak. Adana’mız, mekân illerimize oranla yöre planda uğramış” diye niteleyerek konuştu.

“HEYECANLA BEKLİYORUZ”

Proje yardımıyla henüz ilkin tapusu olmayanların ev sahibi olabileceğini nâkil Karslıoğlu, rekabet ortamı birlikte gelişeceği üzere gayrimenkul sektöründeki fiyatların süfli çekilebileceğini söyledi. Vezneci uğrunda sıra bekleyen Hanım Caymaz (65) ise daha geçmiş çokça kez TOKİ’ye başvuru yaptığını fakat kura çekimlerinde kendisine ofis çıkmadığını belirterek, “Heyecanla bekliyoruz” dedi.

Şeyma Yeşil (20) bile proje kapsamında konutların yüzdelik 20’sinin gençlere ayrılmasından mutlu olduğunu söyledi.



Share: